/ 01 May

De populairste interieurtrends van dit moment

Minimalisme

Minimalisme is een interieurtrend die al een tijdje populair is en ook in 2023 niet zal verdwijnen. Het gaat hierbij om het gebruik van eenvoudige vormen, neutrale kleuren en het minimaliseren van accessoires. Het doel is om een rustige en serene omgeving te creëren waarbij minder meer is.

Botanisch

Een andere populaire interieurtrend van dit moment is botanisch. Hierbij gaat het om het gebruik van veel groen in je interieur, zoals planten en bloemen. Het zorgt voor een natuurlijke en frisse uitstraling in huis. Combineer groene accenten met natuurlijke materialen zoals hout, rotan en bamboe voor een compleet botanisch interieur.

Kleur

Naast minimalistische interieurs en botanische invloeden zijn kleuren ook weer helemaal terug. Durf te spelen met kleur en combineer verschillende kleuren en patronen met elkaar. Opvallende kleuren zoals geel, roze en blauw doen het goed in interieurs en geven je huis een speels en kleurrijk karakter.

Kleur op de muur

Een opvallende trend op het gebied van kleur is het toepassen van kleur op de muur. Durf te experimenteren met gedurfde kleuren of maak juist gebruik van zachte pasteltinten voor een rustgevende sfeer in huis.

Kleurrijke accessoires

Als je niet direct je hele interieur wil omgooien met kleur, kun je ook kiezen voor kleurrijke accessoires. Denk bijvoorbeeld aan kussens, plaids, vazen of lampen in opvallende kleuren.

Duurzaamheid

Duurzaamheid is een trend die de afgelopen jaren steeds populairder is geworden en ook in 2023 nog veel te zien zal zijn in interieurs. Kies voor duurzame materialen zoals bamboe, gerecycled plastic en biologisch katoen. Ga daarnaast voor meubels van goede kwaliteit die jarenlang meegaan en vermijd wegwerpartikelen.

Mix and match

Een andere trend die we veel zien in interieurs is mix and match. Combineer verschillende materialen, kleuren en patronen met elkaar voor een eclectische uitstraling. Durf te experimenteren en laat verschillende stijlen samenkomen voor een uniek interieur dat helemaal bij jou past.

Conclusie

Of je nu houdt van minimalistische interieurs, botanische invloeden, kleur, duurzaamheid of mix and match, er is altijd wel een interieurtrend die bij jou past. Experimenteer met kleuren, materialen en patronen en geef je huis een trendy make-over. En vergeet niet: het belangrijkste is dat jij je thuis voelt in je eigen interieur.

Copyright © 2024 Alle rechten voorbehouden | Ontwerppers.nl